. .
 
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Aktualitātes >> Arhīvs >> LVA un Daugavpils Universitātes kopīgs seminārs

Jau otro gadu Latvijas Valsts arhīva Sabiedrisko attiecību daļas darbinieki un Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Vēstures katedras Mutvārdu vēstures centra pārstāvji – pasniedzēji un studenti – profesores Irēnas Salenieces vadībā kopīgi rīko semināru Latvijas Valsts arhīvā.

Pagājušā gada marta semināra „Latvijas Valsts arhīva dokumenti un mutvārdu vēstures liecības par 1949. gada 25. martā izsūtītajiem. Daugavpils un Ilūkstes apriņķa piemērs” laikā salīdzinājām arhīvā glabāto izsūtīto lietu dokumentus un mutvārdu vēstures avotus par 1949. gada 25. martā no Daugavpils un Ilūkstes apriņķiem izsūtītām piecām ģimenēm.

Šogad, 29. martā notikušajā seminārā vispirms mūsu kolēģis Informātikas un uzskaites daļas vecākais referents Guntis Švītiņš klātesošos iepazīstināja ar LVA dokumentu digitalizācijas pieredzi, bet daļas vadītāja Andra Āboliņa ar datu bāzi „1949. gada 25. martā deportētie Latvijas iedzīvotāji”.

Turpmākajā semināra gaitā diskutējām par Mutvārdu vēstures centra iecerētā krājuma „1949. gada 25. martā deportācija Daugavpils un Ilūkstes apriņķī” struktūru, par dažādo avotu (izsūtīšanas lietu dokumentu un dzīvesstāstu) publicēšanas koncepciju.

Sabiedrisko attiecību un dokumentu popularizācijas daļas vadītājas vietniece Iveta Šķiņķe



Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv