Par izstÄdi

1940. gadi
1950. gadi
1960. gadi
1970. gadi
1980. gadi
1990. gadi
2000. gadi

Albumi
Atmiņas

Avoti
IzstÄdi sagatavoja


Latvijas NacionÄlÄ arhÄ«va Latvijas Valsts arhÄ«vs sadarbÄ«bÄ ar BÄ“rnu un jaunieÅ¡u brÄ«vÄ laika centra ”RÄ«gas SkolÄ“nu pils” RÄ«gas Skolu muzeju sagatavojis virtuÄlo izstÄdi RÄ«gas Pionieru un SkolÄ“nu pils. Dokumenti un fotogrÄfijas.

IzstÄde tapa, atzÄ«mÄ“jot RÄ«gas SkolÄ“nu pils 70. gadadienu, un tÄs mÄ“rÄ·is ir sniegt ieskatu tÄ priekÅ¡teÄa – Pionieru pils – vÄ“sturÄ“, izmantojot Latvijas Valsts arhÄ«va dokumentus un RÄ«gas SkolÄ“nu pils vizuÄlo materiÄlu.
Nav viegls uzdevums parÄdÄ«t Pionieru pils lomu un nozÄ«mi gadu desmitu griezumÄ, jo pastÄvÄ“ja ideoloÄ£iskais ietvars, kas bija iecerÄ“ts jau 1940. gadÄ, izveidojot pionieru organizÄciju LatvijÄ, organizÄ“jot Pionieru pils darbu, un ir tik ļoti redzams Pionieru pils dokumentos – lielÄkoties tÄs ir atskaites, kas glabÄjas Latvijas Valsts arhÄ«vÄ.

TajÄ paÅ¡Ä laikÄ Pionieru pilÄ« strÄdÄja un pulciņu, studiju darbu vadÄ«ja daudz radoÅ¡u un savÄ profesijÄ spÄ“cÄ«gu personÄ«bu, kas deva pozitÄ«vu pienesumu bÄ“rnu un jaunieÅ¡u radoÅ¡o, sportisko un zinÄtnisko spÄ“ju attÄ«stÄ«bÄ.

IzstÄdes iekÄrtojums.

Katrai desmitgadei esam izveidojuši savu sadaļu – 40., 50., 60., 70., 80. un 90. gadi un par šī gadsimta desmitgadi - no Rīgas Skolēnu pils arhīva.
Par katru desmitgadi rÄdÄm bÅ«tiskÄkos dokumentus, kas glabÄjas Latvijas Valsts arhÄ«vÄ.
Dokumenti kÄrtoti hronoloÄ£iskÄ secÄ«bÄ un papildinÄti ar laikam raksturÄ«gajÄm fotogrÄfijÄm.

Dokumentu, fotogrÄfiju apskate un iespÄ“jas

1. IepriekÅ¡Ä“jais 4. PÄrvietoÅ¡ana
2. AutomÄtiskais režīms 5. PalielinÄt oriÄ£inÄlÄ izmÄ“rÄ
3. NÄkoÅ¡ais 6. SlÄ“gt

VirtuÄlajÄ izstÄdÄ“ publicÄ“tos materiÄlus nedrÄ«kst kopÄ“t vai pavairot.
Izmantojot informÄciju, lÅ«dzam atsaukties uz virtuÄlo izstÄdi un avotu.

      www.lvarhivs.gov.lv/pionierupils

Atsauksmes un komentÄrus par virtuÄlo izstÄdi sÅ«tÄ«t Latvijas Valsts arhÄ«vam (adrese: BezdelÄ«gu iela 1, RÄ«ga, LV-1048; e-pasts: lva@lvarhivs.gov.lv).


© Latvijas Valsts arhÄ«vs, © BÄ“rnu un jaunieÅ¡u brÄ«vÄ laika centrs ”RÄ«gas SkolÄ“nu pils”, © RÄ«gas Skolu muzejs