. .
 
Meklēt datubāzē Lapas karte E-pasts Meklēt     .  .
 
Aktualitātes >> Arhīvs >> Āgenskalna ģimnāzijas skolēni LVA

2009. gada 25. un 26. februārī Latvijas Valsts arhīvā projektu nedēļas darbu „1949. gada 25. marta deportācija” izstrādāja Āgenskalna ģimnāzijas 16 skolēnu grupa.
Pirmajā darba dienā vēsturnieks Jānis Riekstiņš skolēnus iepazīstināja ar 1949. gada 25. marta deportācijas sagatavošanu un norisi.
Pēc iepazīšanās ar arhīva glabātuvi, kurā atrodas izsūtīšanas lietas, skolēni konsultantu vadībā pētīja lietu dokumentus un aizpildīja arhīva darbinieku sagatavotās anketas.
Otrajā dienā Iveta Šķiņķe skolēnus iepazīstināja ar datu bāzi –tās tapšanu, ievadot anketu datus, kā arī ar datu bāzes izmantošanas iespējām gan izsūtīto cilvēku sarakstu veidošanā, gan statistikas apkopošanā.
Aija Kalnciema demonstrēja svarīgākos dokumentus par 1949. gada 25. marta deportāciju un stāstīja, kā tika sagatavota dokumentu sadaļa grāmatai „Aizvestie. 1949. gada 25. marts”.
Tālākā darba gaitā skolēni izstrādāja struktūranalīzi pēc iepriekšējā dienā aizpildītajām anketām, kā arī veica 1949. gada 25. marta deportāciju raksturojošo dokumentu atlasi no izsūtīšanas lietām.
Arhīva darbinieki bija ļoti gandarīti par Āgenskalna ģimnāzijas skolēnu labajām zināšanām, pozitīvu attieksmi un interesi.





Foto: Guntis Švītiņš



Pēdējās izmaiņas: 5.01.2024.
Copyright © Latvijas Valsts arhīvs
Komentārus par mājas lapu sūtiet: webmaster@archiv.org.lv